0500 200 999 info@raitamatto.fi

Laadukas diaesitys ja esitysmateriaali koostuu yksinkertaisuudesta ja lukuisista huolella mietityistä elementeistä. Listasimme viisi vinkkiä, joiden avulla voit onnistua esityksen työstössä.

Hyvä esitys ja materiaali on kokonaisuus, joka koostuu useista huolella mietityistä dioista.

1: Hyödynnä fontit

Usein esityksestä tulee tylsän ja viimeistelemättön näköinen, mikäli käytät vain yhtä ja samaa fonttia ja tyyliä. Hyvässä esityksessä voit käyttää useita fontteja. Fontin tyyliä ja paksuutta voi muuttaa, eikä fontin koko ei tarvitse olla aina sama.

2: Käytä kuvia

Valokuvat tuovat aina esityksiin eloa ja syvyyttä. Esitykseen ei kuitenkaan kannata laittaa kuvia vain kuvien takia. Jokaiselle kuvalle tuli miettiä selkeästi funktio ja mitä kuvalla haluaa kertoa.

3: Havainnoi

Huolella tehty kaavio, kuvio tai piirrustus voi avata asiaa paremmin kuin tuhat sanaa. Piirrä tärkeimmät asiat huolella hyödyntäen erilaisia ikoneja, merkkejä ja muotoja.

4: Innosta

Kaikkea ei tarvitse kirjoittaa. Mieti olisiko asian esittämiselle jokin toinen keino, Esimerkiksi kuvaaja, prosentti, aikajana tai vaikka jokin tietty ikoni.

5: Käytä värejä hillitysti

Värit ovat hyvä tehokeino esityksessä, mutta liian usein värejä käytetään väärin. Valitse esitykseen tietyt 1-3 väriä jotka toistuvat säännöllisesti. Unohda erilaiset äänet, tehosteet ja siirtymät ovat jäänneet viime vuosikymmenelle.